El nostre projecte en l'àmbit pedagògic

projecte pedagògic àmbit pedagògicàmbit pedagògic

Som una empresa amb consciencia educativa, que reflexa en tots els seus projectes la importància del desenvolupament integral de les persones, tenint com a referent la realitat del nostre país i de l’entorn social.

L’espai de migdia és, sens dubte, un espai idoni per treballar aspectes educatius tan importants com el quotidià, la higiene, la nutrició i la interrelació social, entre d’altres. Amb aquest convenciment, elaborem un projecte pedagògic, coherent amb el nostre ideari i principis pedagògics, que antengui i respongui d’una manera real i efectiva a les necessitats específiques del projecte educatiu de cada centre.

Tenim un ideari on creiem decididament en un model social i formatiu basat en el respecte a la integritat humana, l’exigència d’igualtat d’oportunitats entre homes i dones, la riquesa de la diversitat cultural, el valor de l’esforç i la capacitat de superació, l’amistat i la cooperación entre les persones, i la necessària coherència que sempre ha d’existir entre els mitjans i els objectius. Donades aquestes premisses, considerem que el model didàctic més congruent i efectiu per assolir els nostres objectius és aquell que es fonamenta en els següents principis educatius:


No-violència Participació activa Reflexió Diàleg Esperit crític Co-educació Sostenibilitat ambiental Autonomia


Marc Educatiu Del Menjador


projecte pedagògic àmbit pedagògicàmbit pedagògic

L’acte de menjar i compartir la taula amb altres companys, on es satisfà totes les necessitats nutricionals dels nens i les nenes, reparant el desgast que suposa l’activitat escolar diària. És un acte social i de convivència.

El descans i l’esplai, espai necessari entre el matí i la tarda, on agafar forces per tenir una bona predisposició pel treball intel•lectual de la tarda, que sigui educatiu, segur, creatiu i divertit.

Aquests dos actes vitals pel desenvolupament dels nens, les realitzem mitjançant una educació:

Eines Educatives

Mitjançant els nostres centres d’interès que poden ser anuals o trimestrals

Descobrirem diferents llocs de la nostra terra, la seva gastronomia, els costums, la seva música, els seus jocs populars... gràcies a les nostres Jornades Gastronòmiques

Ens aproparem a diferents sabors i aliments de proximitat i de temporada, mitjançant els Tallers de Migdia.

Celebrarem les Festes Populars com a trets d’identitat del nostre patrimoni cultural

Les eines que tindrem per aconseguir els objectius sostenibles programats seran els jocs, les cançons, les danses, les manualitats, els contes, teatres, llegendes...

Les actuacions de l’equip educatiu han de ser en tot moment coordinades i les decisions han de mantener una línea coherent al llarg de tot el curs. A l’hora de prendre decisions i desenvolupar estratègies cal tenir sempre en compte les necessitats i motivacions evolutives de cada grup d’edat i de cada participant individualment.

© 2018 Rc Serveis. Tots els drets reservats | Avís legal | Disseny W3layouts