Cuina ecològica, de proximitat i sostenible


menjar de temporada

¿en què consisteix exactament el servei que defensem?
Una alimentació en què les fruites i verdures adquireixen un paper protagonista, en què les proteïnes vegetals procedents d’aliments com els llegums es complementen amb proteïnes d’origen animal com el peix, la carn i l’ou, i en què els productes processats quedin exclosos.

Un tipus d’alimentació que des de RC fa anys que defensa i impulsa en centres escolars de tot el territori català. Ho fem, oferint formació, assessorament i recursos a aquelles escoles i AMPAs que volen convertir el menjador escolar en un espai on els nens no només mengin de manera més saludable i equilibrada, sinó que a més ho facin amb més varietat i qualitat. Això implica elaborar menús en què les verdures i les fruites constitueixin l’ingredient principal, però també en què els productes ecològics i els de proximitat siguin la base de l’alimentació.

Treballem amb pageses i pagesos ecològics que siguin a prop de cada centre, així assegurem la qualitat i frescor del producte i a més facilitem una relació més propera entre allò que mengen els alumnes i les persones que produeixen aquests aliments.

Però la procedència dels ingredients no és la nostra única prioritat, entenem els menjadors escolars com a ens de transformació social. La idea és que també s’aprofiti aquest espai per ampliar el gust per nous aliments i preparacions i, es clar, per fer que arribin a l’àmbit familiar i transformin la realitat social. Per això, cal apostar per coccions i propostes que adaptin de manera gradual el paladar dels més petits, però que conservin els nutrients dels aliments.


Menjar de temporada


menjar de temporada

RC adeqüarà com ja fa a totes les seves escoles els menús al ritme de la terra. Encara que de vegades el pas no és senzill, perquè molts productes són de temporada i no hi ha de tot, tot l'any. Cada estació porta al mercat les seves fruites i hortalisses. Amb la idea clara que els productes de temporada són productes de major qualitat i font de salut.

Adaptem els plats a l’època de l’any, aplicant un patró diferenciat per a cada temporada (Tardor, Hivern, Primavera i Estiu). A la composició dels menús es van alternant els diferents plats en funció de la estacionalitat així com el disseny i el desenvolupament de nous plats segons la disponibilitat dels ingredients de temporada.

Respectem la temporalitat de les verdures i fruites als nostres menús: és important per millorar l’aportació nutricional i per al desenvolupament rural del nostre territori.


Dieta Mediterrània i cuina casolana


menjar de temporada

La cuina que oferim es caracteritza per agafar com a base la dieta mediterrània. Model d'alimentació reconegut com un patró alimentari dels més saludables i equilibrats del món. Oferim una varietat molt important de productes que permet combinar el plaer de la taula amb l'equilibri nutricional.

RC es compromet a fomentar el coneixement i la preservació dels productes autòctons, i garantint que els nostres menús tinguin un elevat nombre de plats de Cuina Catalana Tradicional. En aquest sentit, és convenient que l’educació nutricional prevegi el coneixement i l’aprofitament de la gran varietat de productes i preparacions que ens són propis


Disposem d’un patrimoni culinari viu i ric que cal conèixer, estimar i preservar.

© 2018 Rc Serveis. Tots els drets reservats | Avís legal | Disseny W3layouts